Lämpöpumppu tuo säästöjä kustannuksiin!

Tällä sivulla voit tutustua eri lämpöpumpputyyppeihin. Valitse kiinteistösi tarpeisiin sopiva ratkaisu ja ota meihin yhteyttä. Tarjoamme ilmaisen suunnittelu- ja mitoituskäynnin sekä ammattitaitoisen asennuspalvelun! Kaukosäädin käteen -palveluumme kuuluu myös tarvittavat timanttiporaukset esimerkiksi kerrostalon seinään ja muut erikoistyöt.

Ilmalämpöpumpppu

Ilmalämpöpumppu koostuu kahdesta yksiköstä: sisäyksiköstä ja ulkoyksiköstä. Kompressori tuottaa tarvittavan paineen kierrättämällä yksiköiden välillä kiertävää kylmäainetta. Ulkoyksikössä kylmäaine höyrystetään ja höyrystyessään kylmäaine sitoo tehokkaasti lämpöenergiaa itseensä. Tämän jälkeen kylmäaine siirretään sisäyksikölle, jossa kylmäaine nesteytetään ja tässä yhteydessä lämpö luovutetaan kylmäaineesta. Jäähdytyksessä prosessi toimii päinvastoin. 

Hyöty saavutetaan siitä, että tämän koko prosessin pyörittämiseen kuluu ulkolämpötilasta riippuen jopa vain noin viidesosa sähköenergiaa verrattuna siihen minkä laite tuottaa takaisin lämpöenergiana!

Ilmalämpöpumppu soveltuu taloihin, mökille, halliin tai autotalliin. Se on helppo asentaa ja se ei vaadi monimutkaisia asennusratkaisuja rakenteissa. Usein ilmalämpöpumppua hyödynnetään mm. tukemaan öljy- tai sähkölämmitystä. Ilmalämpöpumpulla voidaan säästää sähkölämmitykseen verrattuna jopa 60% energiaa.

Ilmalämpöpumput voidaan jakaa yleisesti kolmeen pääkategoriaan niiden asennettavan sijainnin mukaisesti. Eri Ilmalämpöpumppumalleja voidaan asentaa seinään, kattoon tai lattialle.

Ilma-vesilämpöpumppu

Ilma-vesilämpöpumppu hyödyntää samaa tekniikkaa kuin ilmalämpöpumppu, mutta prosessin tuottama energia siirretään vesikiertoiseen lämmitysjärjestelmään. Lämpö kerätään kierrättämällä ulkoilmaa puhaltimella ulkona sijaitsevan ulkoyksikön (höyrystimen) läpi. Ilma-vesilämpöpumppu tuottaa lämpimän käyttöveden sekä talon vesikiertoisessa lämmityksessä käytettävän veden.

Ilma-vesilämpöpumppuja on sekä kokonaispaketteina että saneerauspaketteina jolloin ne kytketään olemassa olevan järjestelmän rinnalle. Ilma-vesilämpöpumppu tarvitsee vesikiertoisen lämmönjakoverkon.

Maalämpöpumppu

Lämpö kerätään maahan, porakaivoon tai veteen asennetun keruupiirin avulla. Putkistossa kierrätetään jäätymätöntä liuosta, jonka avulla lämpö tuodaan höyrystin-lämmönsiirtimelle maalämpöpumppuun, jossa lämmön siirtyminen kylmäaineeseen tapahtuu. Kylmäaineesta lämpöenergia luovutetaan lämpöpumppuprosessilla käyttövesivaraajaan ja  vesikiertoiseen lämmitysjärjestelmään. Maalämpöpumppu tarvitsee vesikiertoisen lämmönjakoverkon.

Poistoilmalämpöpumppu

Poistoilmalämpöpumppu ottaa energian ilmanvaihdon poistoilmasta ja luovuttaa sen joko lämmitysjärjestelmän ja /tai käyttöveden ja/tai tuloilman lämmitykseen. Poistoilmalämpöpumppu tarvitsee vesikiertoisen lämmönjakoverkon. Ota yhteyttä ja kysy lisää!

Lupaamme Sinulle seuraavat edut:

• Ilmainen mitoitus- ja suunnittelukäynti paikanpäällä
• Laadukkaat ja toimivat tuotteet
• Ammattitaitoinen ja mielipiteitäsi arvostava asennuspalvelu
• Kiroilematon, tupakoimaton ja siisti asentaja
• Huoltopalvelut ja varaosat koko laitteen elinkaaren ajan samasta tutusta liikkeestä
• Selkeät suomenkieliset käyttöohjeet
• Turvallinen ja toimiva takuu
• Olemme tavoitettavissa ongelmien tai kysymysten varalle

Hoida Hankintasi Vaivatta
SOG-Rahoituksella